Opiskelijahieronta

6.-10.3.2023 vietämme opiskelijahieronnassa teemaviikkoa: Tuki- ja liikuntaelinongelmaisen potilaan terveyden ja toimintakyvyn edistäminen sekä kansansairauksien ennaltaehkäiseminen!

Teemaviikon tarkoitus on valmentaa opiskelijoitamme kohti maalis- ja huhtikuun aikana suoritettavaa näyttötutkintoa. Tämän näyttökokeen lisäksi opiskelijat suorittavat opintojensa aikana myös Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrittäjänä toimimisen ja Raajanivelten liikkuvuuden edistämisen näyttökokeet.

Toivotamme asiakkaamme tervetulleiksi opiskelijahierontaan myös teemaviikolla!

Millainen on tuki- ja liikuntaongelmainen potilas?

Tuki- ja liikuntaelimistö muodostuu kehoa tukevista ja liikuttavista järjestelmistä, joita ovat mm. luusto, nivelet, hermostot ja lihakset.

Tyypillisiä tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja ovat esim. selän kivut, niska-hartiaseudun vaivat, olkapääkipu ja puutumisen tunteet.

Miten hieronnan ammattitutkinnon opiskelija auttaa tuki- ja liikuntaongelmaista potilasta?

Hoitotapahtuman aikana hierojaopiskelija harjoittelee:

  1. Arvioimaan tuki- ja liikuntaelinongelmaisen potilaan hoidon tarvetta keskustellen, haastatellen, tutkien ja havainnoiden potilasta mm. toimintakyvyn ja terveydentilan, esiintyvän kivun ja olemassa olevien oireiden osalta
  2. Laatimaan potilaslähtöisen hoitosuunnitelman sekä toteuttamaan hoidon hyödyntäen erilaisia perushierontaotteita, passiivisia lihasvenytyksiä sekä pintalämpö- ja kylmähoitoja
  3. Ohjaamaan potilasta terveellisiin elämäntapoihin sekä ennaltaehkäisyyn ja omahoitoon hoitoalueella

Miksi hieronnan ammattitutkinnon opiskelija huomioi kansansairauksien ennaltaehkäisemisen hieronnan aikana?

Kansantaudit ovat yleisiä väestössä ja niiden merkitys on suuri koko väestön terveydentilalle eli kansanterveydelle. Kroonisiksi kansantaudeiksi Suomessa luetaan sydän- ja verisuonitaudit, diabetes, astma ja allergia, krooniset keuhkosairaudet, syöpäsairaudet, muistisairaudet, tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet ja mielenterveyden ongelmat.

Hoitotapahtuman aikana opiskelija harjoittelee:

  1. Arvioimaan hieronnan yhteydessä potilaalla olevien tavallisimpien kansansairauksien riskitekijöitä keskustellen, haastatellen, tutkien ja havainnoiden potilasta mm. toimintakyvyn ja terveydentilan, esiintyvän kivun sekä olemassa olevien oireiden osalta
  2. Suunnittelemaan hieronnan yhteydessä potilaan kanssa keinoja ennaltaehkäistä tavallisimpia kansansairauksia
  3. Ohjaamaan sekä kannustamaan potilasta hieronnan yhteydessä muun muassa terveystottumusten ja elämäntapojen tarkkailussa ja tunnistamisessa sekä muutosten tarpeen arvioinnissa.

Missä opiskelijahierontaa järjestetään?

Opiskelijahierontaa on lähtökohtaisesti paikkakunnilla, joissa sijaitsee Suomen Hierojakoulujen oppilaitos. Näitä ovat:

Tarjoamme opiskelijoille mahdollisuuden suorittaa työssä oppimista millä tahansa vastaanotollamme. Edellä mainittujen vastaanottojen lisäksi opiskelijat saattavat olla siis paikalla myös muilla vastaanotoilla – kurkkaa saatavuus ajanvarauksesta!

Samankaltaiset artikkelit