Hieronta ja Korona

 

Hierontaan on turvallista tulla 

 
Meille Rela-hierojilla on asiakkaidemme ja hierojiemme turvallisuus koronaepidemian yhä ollessa keskuudessamme erittäin tärkeää. Toimimme vastuullisesti ylläpitäen vastaanotoilla tehostettua aseptiikkaa ja huomioimme vallitsevan tilanteen toimintakäytännöissämme. Seuraamme Suomen hallituksen, THL:n ja Terveystalon antamia ohjeistuksia ja päivitämme toimintaohjeita sen mukaisesti.
 
On tärkeää, että sekä hieroja että asiakas arvioivat oman terveydentilansa huolellisesti muiden ihmisten suojaamiseksi mahdolliselta tartunnalta. Mikäli jommallakummalla osapuolella on hengitystieinfektion oireita tai matkalta paluu tai kontakti koronaviruspotilaan kanssa edellisen 10 vuorokauden aikana, tulee hieronta-aikaa lykätä. Voit siirtää tarvittaessa hieronta-aikaa varauksen yhteydessä saamasi tunnisteen avulla joko verkko- tai puhelinajanvarauksessa.
 
Rela-hierojien toimintaa toteutetaan vastuullisesti ja vastaanotoilla ylläpidetään korkealaatuista aseptiikkaa:
  • Kädet pestään huolellisesti ennen ja jälkeen jokaisen hieronnan
  • Suojakäsineitä suositellaan vahvasti käytettäväksi hieronnan yhteydessä ja erityisesti, jos asiakas niin toivoo
  • Käytämme hierontavastaanotoillamme hengityssuojainta erityisesti niillä alueilla, joissa epidemiatilanne on vakavampi. Tässä noudatamme viranomaisten arvioita alueellisesta tartuntatilanteesta. Hengityssuojainta käytetään myös aina, jos asiakas näin toivoo tai hieroja kokee sen muuten tarpeelliseksi. Lisäksi hengityssuojainta käytetään aina riskiryhmään kuuluvien asiakkaiden kanssa
  • Hoitopöytä ja erityisesti kasvoaukko puhdistetaan desinfiointiaineella jokaisen hieronnan jälkeen, samoin pöydän runko
  • Kasvoaukon irtopehmusteet ja muut vaikeasti puhdistettavat rakenteet eivät ole toistaiseksi käytössä
  • Pinnat, kahvat, saniteettitilat yms. siivotaan tarkkaan vähintään kahdesti päivässä
  • Olemme korvanneet pyyhkeet kertakäyttöisillä kuituliinoilla.
 
Vastaanottomme ovat pääsääntöisesti 2-3 hoitohuoneen yksiköitä ja niissä on harvoin yli 10 henkilöä samaan aikaan. Niillä vastaanotoilla, joissa hoitohuoneita on 5 tai enemmän, tarkkaillaan aktiivisesti henkilömäärää ja rajoitetaan sitä tarvittaessa. 
 
Ajantasainen tieto tartuntatilanteesta ja suojautumisesta löytyy THL:n sivuilta. Voimme omalla vastuullisella käyttäytymisellämme vähentää merkittävästi tartuntariskiä. Tulethan vastaanotollemme ainoastaan terveenä.
 
Toivomme asiakkaidemme saapuvan terveinä hierontaan ja pesevän kädet paikalle saapuessaan. Suosittelemme meidän kaikkien turvallisuutemme vuoksi kasvomaskin käyttöä aina saapuessasi ja asioidessasi kaikissa Terveystalon ja Rela-hierojien toimipaikoissa.
 
Tervetuloa hierontaan!